Top 3 meest gespeelde games door meiden!

Tegenwoordig is het niet raar om ontwikkelaars te vinden die videogames ontwikkelen voor het vrouwelijke publiek. Velen maken spellen voor meiden omdat ze het als een onder bediende markt beschouwen. Natuurlijk zul je ook veel meer game developers vinden die games ontwikkelen voor beide geslachten. Maar sommige meiden geven tegenwoordig de voorkeur aan het spelen van specifieke soorten spellen, of ze nu zijn ontworpen voor jongens of meisjes. Maar wat zijn nu de meest populaire games gespeeld door meiden? We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Animal Crossing

Animal Crossing is een van de beste video games voor meiden. Vooral de leeftijd van 19 tot 24 speelt deze vrolijke game. Het spel is zo populair onder meiden aangezien het vooral de creativiteit van de speler stimuleert. Zo kun je in de game dingen decoreren en aanpassen naar je eigen smaak. Daarnaast gaat het spel over vriendschap, familie en de community in de buurt van de spelers hun eigen plekje. In tegenstelling tot veel andere games, biedt het spelers een droomland dat tegelijkertijd troostend, ontspannend en hartverwarmend is.

 

Assassin’s Creed Syndicate

Deze game is wellicht een verassing in dit rijtje. Normaliter word Assassin’s Creed vooral gekocht en gespeeld door het mannelijke publiek, dat is bij deze game in de reeks echter anders. Het is een actie-avontuur videogame waarmee spelers om de beurt kunnen spelen als zowel een mannelijke als een vrouwelijke hoofdrolspeler. Het is ook de eerste game in de serie die een vrouwelijk personage introduceert. Het vrouwelijke personage is een van de redenen waarom het spel populair is bij meisjes. Bovendien spelen meiden het spel omdat het leuk, luchtig, goed geschreven en mooi ontworpen is.

 

Candy Crush

Wie kent dit spel niet, de koning onder de drie op een rij spellen, die vele van ons gespeeld hebben. Een onderzoek uit 2015 heeft uitgewezen dat 62% van de spelers die Candy Crush spelen vrouw is. De reden voor deze populariteit onder het vrouwelijke publiek zou zijn dat hij te spelen is op de telefoon, en ook nog is gratis verkrijgbaar. Daarnaast is de game makkelijk te begrijpen en erg verslavend.

 

Tot op heden is gamen vooral populair onder het mannelijke publiek, toch gaan ook steeds meer vrouwen gamen. Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen in de toekomst. En wie weet zullen de vrouwelijke gamers aantallen de mannen ooit inhalen.

Releated Post