Studeren voor een baan in de game-industrie?

Meiden en Games

 

 

Er wordt wel gezegd dat gamen vooral iets voor jongens is. Dit is echter volstrekte onzin. De cijfers spreken het ook tegen. Volgens een recente studie speelt in Nederland 95% van de jongens games en 85% van de meiden. De jongens besteden wel meer tijd aan het spelen van games. Dit komt vermoedelijk omdat meidenvaak meer verschillende activiteiten hebben. Ook spelen meiden allerlei soorten games en zeker niet alleen puzzel games en de Sims. Zo is bijvoorbeeld World of Warcraft zeer populair onder meiden maar ook RPGs, RTS games en shooters worden veel gespeeld. Meiden zijn ook heel goed in games. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen voor vrouwelijke gamers. Ook zijn er vele websites voor vrouwelijke gamers. Vind je het spelen van spelletjes dus leuk dan is dat niet meer dan normaal.

Studeren voor een baan in de game-industrie

De game industrie zit te springen om meer vrouwelijke medewerkers. Aangezien meiden een steeds belangrijkere doelgroep vormen voor de industrie is het belangrijk dat zij games maken die deze doelgroep aanspreken. Dit is voor mannelijke ontwerpers moeilijk te realiseren. Ook zijn vrouwen vaak in staat nieuwe, creatieve concepten en oplossingen te bedenken. Er wordt hier dan ook internationaal veel aandacht aan besteed via bijvoorbeeld speciale conferenties. Er zijn dus heel veel kansen voor meiden in de gameindustrie.

 

Een ander misverstand is dat Informatica een opleiding voor jongens zou zijn. Het klopt dat in Nederland verreweg de meeste Informatica studenten mannen zijn, maar dat is in het buitenland veel minder het geval. In de zuidelijkere landen is het percentage vrouwelijke Informatica studenten aanzienlijk groter en in sommige landen studeren zelfs meer vrouwen Informatica dan mannen. Het wordt dus tijd dat we dit ook in Nederland gaan veranderen. De vaardigheden die je in de Informatica  nodig hebt passen prima bij vrouwen. Creativiteit, communicatie, zorgvuldigheid, en samenwerking zijn belangrijke aspecten. De richting Gametechnologie is dan ook uitermate geschikt voor meiden.

 

Releated Post