Steeds meer vrouwen gamen!

Het gamen wordt allang niet meer gedaan door de  welbekende gamers op hun zolderkamer. Tegenwoordig gamet iedereen wel eens. Jong, oud en vrouw of man. De vrouwelijke en oudere gamers weten de spellen via Facebook steeds vaker te vinden. Ongekend hoge aantallen worden op dit platform gespeeld. Het aanbod spellen wordt met de dag uitgebreider op deze social media website. In 2014 was in Groot Brittannië het percentage vrouwelijke gamers zelfs 52 procent. In de Verenigde Staten lag dit percentage iets lager, namelijk op 49 procent.

Typen meidenspellen

Hoewel vrouwen toch aardig goed vertegenwoordigt zijn op het gebied van gamen, spelen de dames niet graag FPS spellen. Dit zijn de zogeheten First Person Shooters. Wel zijn op het internet zelf duizenden spellen te vinden die veelal door vrouwen worden gespeeld. Deze spellen hebben vaak betrekking op liefde, opmaken, koken, taarten maken, aankleden, huisdieren, kapper, makeover, popsterren, barbie, poppen, trouwen, sprookjes, baby, prinsessen etc. Dit soort spellen worden natuurlijk niet alleen door de vrouwen gespeeld, maar ook wel door mannen.

Een van de meest bekende spellen wat door vrouwen wordt gespeeld zijn de spellen van The Sims serie. Wie kent deze serie niet?

The Sims is een levenssimulatiespel waarin de speler het leven van zelf aangemaakte mensen en/of gezinnen kan besturen. De eerste versie van dit spel kwam uit in jaartal 2000. Dat is al enige tijd geleden. Vandaag de dag kan je eigen personage in Sims aangeven dat hij of zij honger heeft, energie nodig heeft, beschikt over genoeg comfort in huis, of er voldoende plezier aanwezig is, het hygiënisch in huis is, of de Sim beschikt over voldoende sociale contacten, of de Sim naar het toilet moet en wat de Sim van het huis vindt. Ook kan de Sim in huis allerlei taken uitvoeren. Zoals koken of klussen. Ook is de Sim graag aan het werk.

 

Releated Post