Meiden spelletjes erg in trek in 2018

Meiden spelletjes

Meiden spelletjes weten de doelgroep te binden!

Waar in het verleden pc gaming vooral gezien werd als een markt voor jongens, zijn het de meiden die een steeds grotere positie innemen. Pc gaming is hot en allang niet meer alleen maar voor jongens, dat is een feit!

Kijk maar eens op Twitch, het zijn echt niet alleen maar jongens.

Een mooi en duidelijk voorbeeld is het populaire gaming streamkanaal Twitch. Twitch is een website waarop gamers de gameplay live en rechtstreeks uitzenden op de website van Twitch. Volgers kunnen dan live meekijken naar het favoriete spel dat op dat moment gespeeld wordt. Ideaal om te kijken of het spel in de smaak valt en om natuurlijk je favoriete gamer te volgen. Er zijn een aantal zeer grote gamers in de wereld, met miljoenen volgers. Volgers zien af en toe een advertentie (als verdienmodel) en zijn in de mogelijkheid om de favoriete gamer te supporten door middel van een donatie. Deze donaties komen rechtstreeks door en worden tijdens het spelen aangekondigd. Een leuke bijkomstigheid is dat elke volger deze donatie ook kan zien waardoor er een soort van concurrentie bijkomt.

Voor een aantal jaren geleden waren de gamers op Twitch vooral jongens van middelbare leeftijd. De laatste tijd zijn er steeds meer meiden die deze vorm ook ontdekt hebben. De leuke afwisseling tussen een mannelijke en vrouwelijke gamer valt bij de kijkers erg in de smaak. Een fantastische succesformule dus.

De evolutie van de meiden spelletjes naar hardcore games.

De evolutie van de meidenspelletjes is een hele mooie om te zien. In het verleden waren vooral de aankleedspelletjes erg populair onder de jonge meiden. In deze spelvorm is het de bedoeling om een vrouw of vrouwen te voorzien van de meest prachtige kleren. Combineer jurkjes met mooie schoenen en handtassen om zo de meest mooie creaties te maken. Daarnaast was de spelvorm waarin huisdieren verzorgd moesten worden een hele populaire vorm. Het lijkt een beetje op de good old tamagotchi maar dan op de computer.

tamagotchi

Tegenwoordig zijn ook de meiden zeer geĆÆnteresseerd in de echte hardcore games zoals “Call of Duty” en “Assassin’s Creed”. Door de uitgebreide spelvorm is het voor heel veel gamers een uitstekende spelvorm en zijn alle pc games van tegenwoordig niet meer voor een speciale doelgroep te definiĆ«ren.

 

Releated Post